Oyuncu Ferhan Şensoy kimdir? nereli? kaç yaşında ne zaman öldü?

Ferhan Şensoy kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? evli mi? eşi kim? çocukları kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.
Ferhan Şensoy


Ferhan Şensoy kimdir? aslen nerelidir? kaç yaşında? ne zaman öldü? eşi kim? çocukları kim? biyografisi ve hayatı hakkında kısa bilgi.


FERHAN ŞENSOY HAYATINI KAYBETTİ!
Tiyatro Üstadı olarak anılan Ferhan Şensoy; Türk tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu; roman, deneme, günlük, tiyatro, televizyon dizisi ve film senaryoları yazarı; Ortaoyuncular tiyatro topluluğunun kurucusudur.

FERHAN ŞENSOY KİMDİR?

1951'de Samsun'un Çarşamba ilçesinde doğan Ferhan Şensoy'un annesi Müjgan Şensoy ilkokul öğretmeni, babası Yusuf Cemil Şensoy ise tüccar ve o dönem Çarşamba belediye başkanıydı.

İlk öykü ve şiirleri Yeni Ufuklar ve Soyut dergilerinde 1969 yılında yayımlanan Şensoy'un, yazdığı skeçler de Devekuşu Kabare'de 1970 yılında oynanmaya başladı. Galatasaray Lisesi'nde de bir süre okuyan Şensoy, 1970 yılında Çarşamba Lisesi'nden mezun oldu.1971 yılında Grup Oyuncuları çatısında ilk profesyonel oyunculuk deneyimini kazandı.

Ferhan Şensoy, 1988 yılında Derya Baykal ile evlendi ve 2004 yılında boşandı. İkilinin Derya Şensoy ve Ferhan Şensoy adında iki kızı bulunmaktadır.


FERHAN ŞENSOY NE ZAMAN NEDEN ÖLDÜ?

Ferhan Şensoy ciddi kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği dolayısıyla  31 Ağustos 2021'de 70 yaşında hayatını kaybetti.

Orta oyuncular tiyatrosunun resmi hesabından yapılan açıklamada "Tiyatromuzun kurucusu, ustamız Ferhan Şensoy'u, dün gece, bir süredir tedavi gördüğü hastanede, yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. Tüm sevenlerinin başı sağolsun…" ifadeleri kullanıldı.

DERYA ŞENSOY: ÇOK AMA ÇOK ÜZGÜNÜM

Ferhan Şensoy'un kızı Derya Şensoy, Twitter hesabından babasının ölümü sonrası bir mesaj yayınladı. Şensoy, "Çok ama çok üzgünüm. Seni çok seviyorum babacım..." ifadelerini kullandı.

MÜJGAN ŞENSOY: "BABAM UÇTU GÖKLERE"

Ferhan Şensoy'un bir diğer kızı ise Twitter'dan, "Babam uçtu göklere…" şeklinde bir mesaj yayınladı.

BAKAN ERSOY: SİNEMA DÜNYAMIZ BÜYÜK BİR ÇINARINI KAYBETTİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ferhan Şensoy için taziye mesajı yayımladı. Ersoy, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Tiyatro ve sinema dünyamız büyük bir çınarını kaybetti. Ferhan Şensoy'un vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Kederli ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

- Sitemizde biyografisi yer alan diğer Oyuncular için tıklayın..

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski