Prostat için hangi doktora gidilir? Prostata hangi bölüm bakar?

Prostat için hangi doktora gidilir? Prostata hangi bölüm bakar? Erkeklerde prostat için hangi doktora gidilir? Dahiliye prostata Bakar mı, Prostat Belirtileri, Prostat ameliyatını hangi doktor yapar
prostat


Prostat için hangi doktora gidilir? Prostata hangi bölüm bakar? Erkeklerde prostat için hangi doktora gidilir? Dahiliye prostata Bakar mı, Prostat Belirtileri, Prostat ameliyatını hangi doktor yapar


Prostat için hangi bölümden randevu alınır?

Prostat ile ilgili bir sorun yaşıyorsanız, bir üroloğa görünmelisiniz. Üroloji, erkek üreme sistemi ve idrar yolları ile ilgilenen bir tıp dalıdır. Prostat bezi, mesanenin altında bulunan ve üretradan geçen idrarın vücuttan atılmasına yardımcı olan ceviz büyüklüğünde bir organdır. Prostat kanseri, prostat büyümesi ve prostat iltihabı dahil olmak üzere birçok prostat probleminin tedavisinden ürologlar sorumludur.

Prostat Belirtileri

Prostatla ilgili aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok farklı semptom yaşayabilirsiniz:
  • Sık idrara çıkma ihtiyacı
  • Mesaneyi tam olarak boşaltamama
  • İdrar akışında zayıflık veya kesilme
  • Kanlı idrar
  • Cinsel ilişki sırasında ağrı
  • Sırt, kalça veya bacaklarda ağrı

Bu semptomların herhangi birini yaşıyorsanız, mümkün olan en kısa sürede bir üroloğa görünmeniz önemlidir. Doktorunuz, tıbbi geçmişinizi ve semptomlarınızı gözden geçirecek ve prostat kanseri veya prostat büyümesi gibi bir prostat problemini teşhis etmek için fizik muayene ve testler yapacaktır. Teşhise dayanarak, doktorunuz ilaç, cerrahi veya diğer tedaviler gibi tedavi seçenekleri önerecektir.

Üroloji, erkek üreme sistemi ve idrar yolları ile ilgilenen bir tıp dalıdır. Böbrekler, üreterler, mesane, üretra, testisler, epididim, vas deferens, prostat ve penis dahil olmak üzere erkek üreme sistemi organlarını kapsar. Üroloji ayrıca böbrek taşları, idrar yolu enfeksiyonları ve erkek kısırlığı gibi idrar yollarıyla ilgili sorunları da kapsar.

Ürologlar, tıbbi fakülteden mezun olduktan sonra ve bir genel tıp stajını tamamladıktan sonra ürolojide uzmanlaşmak için ek eğitim alan doktorlardır. Ayrıca üroloji dalında bir burs programını tamamlamaları gerekir. Ürologlar, prostat kanseri, prostat büyümesi ve böbrek taşları gibi çok çeşitli prostat ve idrar yolu problemlerini teşhis ve tedavi etmede uzmandır. Ayrıca erkek kısırlığı, idrar yolu enfeksiyonları ve cinsel işlev bozukluğu gibi sorunları da tedavi edebilirler.

Prostat veya idrar yolu ile ilgili bir sorun yaşıyorsanız, bir üroloğa görünmeniz önemlidir. Doktorunuz, prostat probleminizin nedenini teşhis etmenize ve doğru tedaviyi almanıza yardımcı olabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski